Welkom op het blog over mijn diabeteshulphond. Een diabeteshulphond alarmeert mensen met diabetes voor een naderende hypo of hyper. De meeste mensen met diabetes voelen dit zelf erg goed aan, maar niet iedereen. Sinds een jaar of 5 voel ik dit totaal niet meer of veel en veel te laat. Wat ik ook heb geprobeerd, mijn natuurlijke alarm voor hypo's en hypers is weg en blijft weg.
Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties en bovendien zijn al die zware hypo's en hypers een aanslag op je lijf.
Gelukkig heb ik in 2009 kennis mogen maken met Stichting Paqo. Zij leiden o.a. diabeteshulphonden op. Echte life-savers!
Op dit blog kan je volgen wat Shaina en ik zoal meemaken.
Veel leesplezier.

zondag 10 juni 2012

Zo kan het ook!

Een drukke dag voor Shaina, veel mee geweest, dokter, supermarkt, veel mensen gezien. Nu even snel de kinderen van school ophalen. Ik ben laat en besluit maar even snel op de fiets te gaan, daarna even snel een vergeten boodschap in de supermarkt en dan lekker naar huis (ik gun Shai dan ook ff haar rust). Shaina tikt me  op haar, voor ons bekende manier, aan en gaat liggen. Een teken dat ik snel zak. Mijn metertje geeft een 6.5 aan. Uit ervaring en vertrouwen op Shai, weet ik dat ik moet handelen, ook al lijkt het een prima bloedsuiker om weg te gaan. Ik drink wat sportdrank en smeer snel een boterhammetje (genoeg voor 30 snelle kh's en 20 langzame). Na een drie kwartier ben ik weer thuis. Als mijn blik op de blije Shaina valt meet ik even. Niet omdat ze alarmeert, maar omdat ik wil weten hoe mijn bloedsuiker is. Die is perfect; 6.8! Geweldig toch, handelen op een goede bloedsuiker (ook al lijkt de handeling wat vreemd), je ding doen, je hondje even "rust" gunnen, en terug komen met een perfecte waarde zonder de dip van een hypo. Ik ben zó trots!

Hieronder de foto van Shaina die de fotograag van de "vriendin" heeft gemaakt. Ze is niet alleen heel slim en bijzonder, ze is ook nog eens een bijzonder mooi.

3 opmerkingen:

 1. Je hebt een held van een hond! Geweldig toch , net als ik er ene heb weliswaar op een andere manier ...

  Groetjes van Mireille en hulphond Airco

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Omdat ikzelf op de wachtlijst sta voor een assistentiehond, weliswaar wegens neuromusculaire problemen, maar ik tegelijk licht diabetes heb en mijn buurvrouw zwaar, trok je blog mijn aandacht. Over het nut van een hulphond hoef je dus bij mij geen betoog te houden. Ik zie dat Shaina een poedel is; is dat een typisch of frekwent gebruikt ras voor een diabeteshond? In hoeverre wordt je poedel door vreemden herkend en erkend als hulphond?
  Veel succes met je dierlijke levensgezel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke blog om te lezen! T valt me op dat er zo weinig Nederlandstalige diabetesblogs zijn, maar deze is wel heel speciaal! Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen