Welkom op het blog over mijn diabeteshulphond. Een diabeteshulphond alarmeert mensen met diabetes voor een naderende hypo of hyper. De meeste mensen met diabetes voelen dit zelf erg goed aan, maar niet iedereen. Sinds een jaar of 5 voel ik dit totaal niet meer of veel en veel te laat. Wat ik ook heb geprobeerd, mijn natuurlijke alarm voor hypo's en hypers is weg en blijft weg.
Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties en bovendien zijn al die zware hypo's en hypers een aanslag op je lijf.
Gelukkig heb ik in 2009 kennis mogen maken met Stichting Paqo. Zij leiden o.a. diabeteshulphonden op. Echte life-savers!
Op dit blog kan je volgen wat Shaina en ik zoal meemaken.
Veel leesplezier.

vrijdag 27 april 2012

Multitasking in de spits

De ochtendspits in huis... Ik denk dat elke moeder het zeker kent. Als ik er tijd voor had zou ik zeker eens voor de aardigheid turven hoe vaak het woord, of liever de vraag "mam?" of "ma-ham!" hier 's ochtends klinkt. Ik heb mijn eigen routine gecreëerd, zodat ik al multitaskend het precies klaar speel om mezelf van mijn out-of-bed-look te ontdoen, te eten, medicijnen enz. enz. en drie kids gewassen, gestreken en gevoederd keurig op tijd op school af te zetten. Meestal vind ik bij terugkomst in huis dan ergens mijn in de steek gelaten en inmiddels erg koude kop koffie (ook dat is schijnbaar onderdeel van de ochtendroutine). Pas dan is er écht even de rust voor mezelf en een kop koffie!
Vanochtend werd mijn routine verstoord door een poot van Shaina. Hoe makkelijk is het dan om dat te negeren en snel-snel-snel door te gaan? Even lag die verleiding op de loer, maar inmiddels weet ik als geen ander dat ze me niet voor niets waarschuwt. Bovendien is het niet Shaina die aandacht eist; mijn eigen lijf heeft aandacht en glucose of insuline nodig en Shai is daarvan de boodschapper ("don't shoot de messenger"). En een hypo komt nooit gelegen! Ik was zeker niet verbaasd dat miijn metertje een 4.5 aangaf. Een twintig minuten daarvoor was het nog een keurige 6. In mijn ritme had ik al gegeten, maar dan nu toch even een extra handeling toevoegen in die vaste routine. Wat snelle koolhydraten en een extra boterhammetje, pomp voor een half uurtje uit en we gaan weer door. Alles wel in een ander tempo en nog een controle check voor ik de deur uit ga. Die controle check had ik voor mezelf nodig, want na een minuut of tien nam Shaina al weer meer afstand en zocht haar eigen plekje op. Een teken dat mijn lijf zich hersteld. Niet verbaasd dat mijn metertje een 5.9 aangaf. De rest van de ochtend tot nu toe verloopt goed, met een lekkere kop hete koffie en een bloedsuiker die netjes tussen de 5 en de 7 bleef!


5 opmerkingen:

 1. Zo onder de indruk van dit soort verhalen en honden. Gisteren onze nieuwe puppie Okke opgehaald bij Nancy Rook die is begonnen aan zijn hulphond traject voor Hulphond Nederland waarvan wij gastgezin van zijn. www.hulphond.nl onder blaf mee, Marianne Hassink, Dismo en Okke daar staan de verhalen van onze vorige pup Dismo en nu die van Okke.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd! Dan hebben jullie een dijk van een pup! Kan ook niet anders als hij zijn eerste weken in alle veiligheid, natuurlijke socialisatie, warmte en liefde heeft mogen doorbrengen bij Nancy.
  Ga zeker jullie belevenissen lezen. Geweldig vind ik dat mensen zoals jullie de taak op je nemen om het hele belangrijke eerste jaar van een hulphond op zich te nemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super om te lezen dat zij het zo goed doet dit meiske. Jullie zijn een topteam samen. Ik lees regelmatig jullie blog om op de hoogte te zijn hoe het met haar en jou (natuurlijk) gaat. Ik zou haar graag een keer willen zien, zien hoe knap zij geworden is.

  Groetjes van iemand die waar zij nog regelmatig het onderwerp van gesprek is dit grietje :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik vond je blog en je vorige op internet! Ik ga de links op mijn website plaatsen zodat ook de diabetis honden wat bekendheid winnen.

  Groetjes van Mireille en hulphond Airco van vereniging Hachiko (België)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk Mireille!
  Ik heb al kennis mogen maken met meerdere "Hachiko mensen"!
  Heb je zelf ook een site of blog?

  BeantwoordenVerwijderen