Welkom op het blog over mijn diabeteshulphond. Een diabeteshulphond alarmeert mensen met diabetes voor een naderende hypo of hyper. De meeste mensen met diabetes voelen dit zelf erg goed aan, maar niet iedereen. Sinds een jaar of 5 voel ik dit totaal niet meer of veel en veel te laat. Wat ik ook heb geprobeerd, mijn natuurlijke alarm voor hypo's en hypers is weg en blijft weg.
Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties en bovendien zijn al die zware hypo's en hypers een aanslag op je lijf.
Gelukkig heb ik in 2009 kennis mogen maken met Stichting Paqo. Zij leiden o.a. diabeteshulphonden op. Echte life-savers!
Op dit blog kan je volgen wat Shaina en ik zoal meemaken.
Veel leesplezier.

maandag 26 september 2011

TROTS!!!!!!!!

Omdat mijn "oude" blog over de hypohonden aan het verhuizen is en ik al een aantal weken niet kan posten, ben ik hier maar een blog begonnen, of liever; ga ik hier verder met de belevenissen van Shaina, mijn diabetes hulphond.

De titel van dit blog zegt genoeg. Ik ben zó trots op Shaina. Het is onbegrijpelijk hoe ze gewoon wéét wat er van haar wordt verwacht en hoe ze dat dan ook nog eens DOET. Maakt niet uit in welke situatie.

We zijn vorige week terug gekomen van onze vakantie in Frankrijk. Twee heerlijke weken genoten van een andere omgeving, een ander ritme, andere gewoontes. Voor ons heerlijk, maar wat doet dat met een hulphond? Alles is anders. Voor haar begon het natuurlijk al door mijn "vakantiestress" (wat een heerlijk woord) op te pikken. De dagen voor de vakantie druk met inpakken en regelen, je kent het wel..... Daarna nog een reis van een aantal uren op een onmogelijke tijd (we zijn ;s nachts vertrokken, in de hoop dat onze kids lekker zouden slapen tijdens de heenreis.........not!). Wat alleen deze dingen al met haar hebben gedaan weet ik niet. Wel weet ik dat ze het allemaal niet laat hinderen om haar werk te doen!
In een grote franse supermarkt (écht een hele grote) en mega druk, waarin ik erg veel moeite had om de boodschappen te vinden, kids in het oog te houden en mijn best deed om het ooit geleerde Frans weer boven te halen, loopt Shaina onder dek met met mee en opeens tikt ze mijn hand aan met haar neus. Niet ''en keer, nee een keer of 4 achter elkaar. Nog niet in mijn ritme zittend besef ik dat de glucose meter nog in de auto ligt. Wat ga ik doen? Ik besluit het rolletje Dextro op te eten. Shaina waarschuwt me niet voor niets! Zo snel mogelijk ons best gedaan om de supermarkt zo snel mogelijk te verlaten. Een beveiliger (jaha, een echte; zo eentje waar je in je eerste oogopslag al van weet dat het een kerel is die precies volgens de regeltjes handelt, en geniet van zijn autoritaire functie) spreekt me in vloeiend Frans aan over Shaina. Ik antwoordde in minder vloeiend Frans dat Shaina een hulphond is. Dat lukte niet, dus over gegaan op het Engels, iets dat ik vloeiender sprak dan hij het verstond. Toch lukte het om hem duidelijk te maken waarom Shaina mee was in de winkel. Waarachtig kon er zelfs een goedkeurend lachje af van Mr. Macho! De kassa leverde ook niet zoveel problemen op en binnen enkele minuten kon ik mijn bloedsuiker meten. Na het hele rolletje dextro zat ik op 4.8! Wat een KANJER van een hond. Het maakt haar niet uit waar ze is, hoeveel mensen er rondlopen, welke stressfactoren ze zelf ongetwijfeld heeft gemerkt, of hoe ik sta te stressen, haar aandacht is bij mij en mijn bloedsuikers. En als het niet goed is laat ze het weten!
Ik weet nu dus dat de vakjes op het dek van Shaina uitstekend mijn metertje en reserve dextro kunnen meenemen en dat gaat dus vanaf die dag ook altijd mee.

Shaina heeft in deze vakantie ons veel vaker laten merken wat ze kan en doet! Op de gekste plekken, midden in een drukke stad, op het strand terwijl ze heerlijk aan het spelen was met haar balletje en de golven, onderweg in de auto, tijdens het eten in een restaurant (nou oké dat is een beetje teveel credit voor een McDonalds.....), het maakt niet uit waar of hoe. Ik ben zó trots op haar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten