Welkom op het blog over mijn diabeteshulphond. Een diabeteshulphond alarmeert mensen met diabetes voor een naderende hypo of hyper. De meeste mensen met diabetes voelen dit zelf erg goed aan, maar niet iedereen. Sinds een jaar of 5 voel ik dit totaal niet meer of veel en veel te laat. Wat ik ook heb geprobeerd, mijn natuurlijke alarm voor hypo's en hypers is weg en blijft weg.
Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties en bovendien zijn al die zware hypo's en hypers een aanslag op je lijf.
Gelukkig heb ik in 2009 kennis mogen maken met Stichting Paqo. Zij leiden o.a. diabeteshulphonden op. Echte life-savers!
Op dit blog kan je volgen wat Shaina en ik zoal meemaken.
Veel leesplezier.

vrijdag 7 oktober 2011

Nog een andere manier van alarmeren.

Shaina verwijst mijn dalende bloedsuikers met een aantal tikken met haar neus tegen mijn hand. De hoge waardes geeft ze aan door tegen me op te staan. Maar nu hebben we er nog een om mij duidelijk te maken dat het niet goed is.
Ik liet haar gisteren uit, maar al na 10 meter buiten onze tuin ging ze zitten. Eerst dacht ik nog dat ze zich had verstapt of ergens in was getrapt, maar Shaina wilde niet meer vooruit. Ze bleef zitten en bleef me aankijken. Hmmmmzzzzzzz....... is dit een manier om me aan te geven dat het niet goed zit met mijn bloedsuiker? Pas toen ik haar vroeg of ik moest meten stond ze op en liep voor me uit naar huis. Thuisgekomen natuurlijk meten; ik zat op 9! Wauw!

Ook bijzonder als mijn man haar 's avonds uitlaat. Ze geeft me dan nog even een "dubbelcheck". Als het niet goed is met mijn bloedsuikers weigert ze om mee te gaan. Die momenten is ze echt haarscherp; alles stabiel tussen de 5.5 en 8.5 is oké, maar daarbuiten of snel dalend of stijgend is genoeg om haar laatste rondje van de dag uit te stellen. Pas als ik heb gemeten gaat ze mee, al is het dan met tegenzin.

Wat een kanjer!
 Deze wil ik nog even delen; Shaina op een strandje in Frankrijk.
Shaina die me in een havenstadje alarmeert. Moet een bijzonder gezicht zijn geweest voor de fransozen die geen Nederlands kunnen lezen (Grinnnn.... ook voor degene die wél Nederlands kunnen lezen zal het bijzonder zijn geweest). Maar voor ons is het al zó "gewoon".

2 opmerkingen:

  1. knap hoor,dat zo'n beestjedat allemaal kan en wil doen .Prachtig

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kan ik alleen maar helemaal mee eens zijn! En vooral in het "willen doen" zit het mooiste stuk! Voor zowel Shaina als voor mij (en mijn gezin) is het een erg fijne manier van een team vormen....

    BeantwoordenVerwijderen